Glutensiz Ürün Satan Yerler

22-09-2020 15:22
Glutensiz Ürün Satan Yerler
Gluten proteini içeren tüm besinlere karşı ömür boyu sürecek bir alerji olan çölyak hastalığı, günümüzde arpa, çavdar, yulaf ya da buğday gibi tahılların tüketilmesine izin vermemektedir. Tükettiğiniz tüm gıdaların yan etki olarak ince bağırsakta oluşturduğu olumsuzluklar nedeniyle vücudunuzda beslenme zayıflığı meydana getirebilir. Vücutta şişkinlik, karın ağrısı gibi konular gluten tüketim sonrasında meydana gelirse gluten intoleransı gösteriyor olacaktır. 

Çölyak hastalığının en büyük etkisi, ince bağırsakta iltihaplanma yaparak vücudunuzun bağırsak sisteminin çökmesine, karında şişlik ve ağrı sorunlarını getirmesine neden olur. Eklem yerlerinde ağrılar yaratan, bir yandan ses kısıklığı yaparken bir yandan da cildinizde kaşıntı ve kırmızı cilt döküntüleri yapan çölyak hastalığı hakkında dikkat ederek gluten diyetleri uygulamalısınız. Diyetinizle ilgili gluten çıkartıp kan testlerinizi yaparak doğru uygulamalar ile beraber ömür boyu yiyeceklerinize dikkat etmelisiniz. Diyette çıkartacağınız gluten yiyecekler ile diyet planlamanızın daha iyi olmasını da sağlamış olabilirsiniz.

Tüketilmemesi Gerek Gluten İçeren Besinler Nelerdir? 


Gluten içeren gıdalar konusunda bazı yiyeceklere dikkat etmelisiniz. Bunlar en başta buğday, arpa, yulaf ya da çavdar gibi besinlerdir. Her türlü un veya bulgur içeren besinlerden uzak kalmalısınız. İrmik, kepek, şehriye ya da makarna da yine gluten içeren gıdalar arasında yer alır.

Diğer bir yandan da hazır çorbaların tamamı da çölyak hastası olan kişileri etkiler. Pilavda köfte panesi bulunan harçlar dikkat edilmeli, gerektiğinde de tüketilmemelidir. Gluten içeriği olan çikolata ile sakızlara da dikkat edilerek bu içeriklerin hiçbir şekilde diyet programında yer almamasına özen göstermelisiniz. Malt kullanılan bira, cin, votka içeceklerin de olmamasına özen göstermelisiniz. Son olarak ilk akla gelenlerden un ve galeta unlarına dikkat edilerek, bu galeta unlarına batırılan tavuk, balık gibi ürünler tüketilmemelidir.

Gluten Ürünler Nelerdir? 


Yukarıdaki maddelerde yer almayan neredeyse tüm yiyecekler, gluten içermeyen yiyeceklerdir. Bunlar genelde mısır, reçel, kestane unu, nohut, üzüm çekirdeği, sirke çeşitleri, pirinç, patates, yumurta gibi besinlerdir. Tüm yağ çeşitlerinde yine gluten bulunmadığı için rahatlıkla tüketebilirsiniz. Bunlar katı veya sıvı yağlar olabilir. Aynı şekilde toz şeker, pudra şekerini de gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Kümes hayvanlarının tamamından gelecek olan etler, sığır etleri, dana veya kuzu etleri de yine tüketilebilir olan, gluten içermeyen yiyeceklerdir. Sebze çeşitleri olan domates ve tuz içeriği bulunan salçalar da tüketilebilir olanlardır. Diğer bir açıdan konserve balıklar da tüketilebilir olan besinlerdir. Kendi suyunda, yağında olan balık konservelerde yine değerlendirebileceğiniz besinlerdir. Karides, midye, yengeç gibi besinler ilk akla gelen besinlerdir. Sebze ve meyve çeşitleriyle beraber genel olarak gluten içermeyen bir besin programı yapabilirsiniz. Güvenilir bir yiyecek olarak siz de bu besinlere önem verebilirsiniz.

Glutensiz tüketim noktasında yeşil yapraklı olan tüm çiğ sebzelerden yararlanabilirsiniz. Tüketebileceğiniz bu sebzelerde şeker oranı düşük olan meyveler olabilir, çiğ kuruyemişler olabilir, baklagiller ya da organik tavuk ve yumurta tüketimleriyle beraber glutensiz diyet programlarında en iyi program tasarlayabilirsiniz. Ömrünüzün sonuna kadar değerlendireceğiniz bu besinlerde vitamin ve lif oranı yüksek olduğundan dolayı metabolizma hız kazanacağı gibi, mineral ve antioksidan ile tok kalmayı da başarabilirsiniz. 

Gluten Ürünlerle Beslenmenin Yararları


İlk başta akla vitamin ve mineral deposu olan besinlerden faydalanarak hem antioksidan ile tok kalmayı başarır hem de lifleriyle beraber besin değerleri yüksek şekilde gün içinde tok tutarsınız kendinizi. Bunların dışında da metabolizma hızlı çalışırken, hormonlarınızın düzene girmesi ve bu sayede bağışıklık sistemiyle ilgili hiçbir sorun yaşamadan en iyi şekilde güçlü kalmanız da önemli bir noktadır.

Glutensiz ürünler tercih edilmek istendiğinde, internet ile glutensiz ürün kategorisi bulunan alışveriş sitelerinde çeşitli gıda ürünlerine ulaşabilir, çölyak hastalığının önleyicisi olarak glutensiz beslenme programlarınıza uygun besinleri sipariş verebilirsiniz. Örneğin glutensiz un, glutensiz ekmek sayesinde her geçen gün daha iyiye gidecek beslenme programıyla sindirim sisteminizi iyileştirmiş olabilirsiniz.

Glutensiz Beslenmek Zayıflatır Mı?


Hamur işi ve hamur içi bulunan tüm gıdalardan uzak duracağınız, rafine karbonhidratları olan besinlerden uzak duracağınızdan dolayı zayıflamak kesinlikle mümkün olacaktır. Hamur işi yerine doğrudan sebze ağırlıklı beslenmenin getireceği en iyi şey, tam tahıllı ürünler olacakken, günümüzde lif ve besleyici şekilde destek sağlar. Glutensiz şekilde beslenme, bilinçli olarak gerçekleşmemesi halinde de kilo alımı sorunlarını beraberinde getirmektedir.

Son yıllarda bilinçli tüketim arttığı gibi restoranlarda bulunan menülerde de gluten içeriği bulunan ve bulunmayan olarak birçok besinler artıyor. Her gün bu şekilde besinler ayrılırken, glutene karşı bu yönde duyarlılık ve hassasiyet de müşterilerin gönlünü büyük oranda kazanıyor. Günümüzde glutensiz beslenme konusunda faydalanacağınız en iyi alternatif gıdalar için hamur işi olmayan besinlere ulaşarak siz de beslenme programında bambaşka bir beslenme alışkanlığına sahip olmuş olursunuz.

Kimler Glutensiz Ürünlerle Beslenmelidir?


Glutensiz diyet yapan kişiler, genelde çölyak hastalığı bulunan kişiler olmaktadır. Bu konuda en sık rastlanan besin olarak genetik yatkınlığı glutene karşı alerjisi olan kişilerin en iyi şekilde bileceği besin programları olacaktır. Çeşitli internet siteleri ile birlikte glutensiz ürün satan yerler ulaşılabilir olduktan sonra, birçok adres aracılığı ile beraber hamur işlerinin tamamını keserek siz de kaliteli şekilde alışverişlerinizi internet ile birlikte yapabilirsiniz.

Genetik rahatsızlık olarak bilinen çölyak hastalığı konusunda birçok yazı ve makale bulunsa da, glutensiz yaşam konusunda son yıllarda sağlıklı diyet programlarıyla birleştirilmesi sayesinde çoğu yerde önerilmektedir. Arpa ve çavdar gibi tahıllı ürünlerin olmadığı, gluteni tetikleyen bu besinlerin bulunmadığı tüm diyet programlarında ince bağırsak hastalığıyla karşı karşıya kalmadan çok rahat bir şekilde siz de diyet yapabilirsiniz.

Gluten Zararları Nelerdir?


En büyük zarar, sindirim sisteminden geçememesidir. Bağırsak hareketlerinde olumsuz şekilde etkileyeceği gibi ishal veya şişkinlik yaparak doku kaybı sorunlarını da meydana getirir. Bağışıklık sistemini çökerten bu sistem nedeniyle kişiyi savunmasız yapan glutenin getirdiği çölyak hastalığı konusunda hassasiyeti olan kişiler, gerekli diyet ve beslenme programlarına uymak zorundalar.

Aşırı kilo kaybı ya da benzer şekilde deride döküntü, yorgunluk yapan rahatsızlık konusunda ağırlık ve kabızlık sorunları doğrudan çölyak hastalarında bulunur. İshal ve depresyon gibi sorunları da beraberinde getirdiği için glutensiz beslenme, sağlıklı kişilerin de son yıllarda tercih ettiği gibi glutene karşı hassasiyeti olan bireylerinde zorunlu olarak ömür boyu yapacakları diyet listeleri olarak biliniyor. Siz de sağlığınıza dair en iyi korumayı sağlamak için belirli ürünlerde uzak durmayı başarmalısınız.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.