Vegan Tatlı Çeşitleri

01-09-2020 17:11
Vegan Tatlı Çeşitleri
Doğrudan bir markete gittiğinizde, restoranda yemek yerken ulaşamayacağınız en zor yemek seçimlerinden biri de vegan tatlılardır. İşte bu konuda, el hamaratı, kendi becerileriniz devreye girecektir ve çoğu vegan bireyler gibi siz de evde nefis tatlı deneyimlerini yaparak, ofisinize götürecek, yanınızda taşıyacak ve gün ortasında ya da akşam yemeği sonrasında lezzetli bir şekilde tatlılarınızı tüketebileceksiniz. Bunun için vegan tatlı tarifleri konusunda bazı fikirler sizlere sunacağız.
 
Öncelikli olarak daha önce yediğiniz muzlu krepleri unutun. Vegan muzlu krep diye bir tarif deneyimiyle beraber sabahlara harka bir başlangıç yapmaya var mısınız? Soya sütü, muz, biraz vegan un ve zeytinyağı ile birlikte harika sabah lezzeti yakalamaya var mısınız?
 
Vegan kek mi yapmak istiyorsunuz? O halde kısa süre içinde tamamlayacağınız krem peynirli, dondurmalı havuçlu vegan kek yapabilirsiniz. Yaz aylarında ise serinlemek için elbette dondurma olmazsa olmaz diyeceksiniz. Bunun içinse vegan hindistan cevizi dondurması ile birlikte harika bir lezzet yakalayabilirsiniz. Sizi asla suçlu hissetirmeyecek olan bu dondurma seçeneğiyle beraber mükemmel bir tadı yakalayabilirsiniz. Vegan - tatlı dengesi içerisinde sizler de bunları deneyebilir, evinizde harika lezzet yakaladıktan sonra unutulmaz tatları kendiniz için, sevdikleriniz için özel tarif olarak saklayabilirsiniz.
 
Limonlu vegan cheesecake yapmak ister misiniz? Hindiscan cevizi yağı, hurma, badem ve biraz tuz ile birlikte nefis bir cheesecake yapabilirsiniz. Üstüne ise kaju fıstık, badem sütü, agave şurubu, limon suyu ve limon kabuk rendesiyle beraber nefis lezzetler yaratabilirsiniz. Ortalama 30 – 45 dakika içerisinde hazırlayacağınız bu tarif ile birlikte yemeklerinizden sonra nefis bir lezzet olarak seçimler yapabilirsiniz.
 
Tam bir vegan tatlısı olan bastık adında ki lezzet ile daha önce tanıştınız mı? Diğer bir adı pekmez tatlısı olan bu lezzet ile Gaziantep yöresine ait harika bir tatlı ile tanışacaksınız. Pekmez, şeker, nişasta ve su ile beraber pişireceğiniz bu lezzette kaselere paylaştırıp çok lezzetli bir sunum yapabilirsiniz. Hatta üzerine ceviz, Hindistan ceviz tozu ile ortalama 20 dakika içerisinde istediğiniz lezzeti yakalamak adına keyifli bir tatlı da yapmış olabilirsiniz.

Milföy Baklavaya Var Mısınız?

Veganlar için üretilmiş en iyi seçimlerden biri de baklava konusunda vegan milföy baklavadır. Birçok tatlı gibi 20 dakika içerisinde yapamasanız da, biraz uğraştırıcı bir tatlı olsa da bitkisel bir yağ olarak vita yağı ile beraber milföyden baklava yapabilirsiniz. Bu konuda fındıklı ya da cevizli bir baklava yapabilirsiniz. Canınız baklava çektiğinde, illa tereyağlı bir baklava yemek zorunda kalmadan siz de milföy hamuru ve vita yağının kullanıldığı biçimde nefis bir tatlı tarifiyle beraber yemeklerinizden sonra tatlı krizinizi dindirebilirsiniz.

Yumurtasız Sütsüz Kek Tarifi

Yumurtasız ve süt içermeden harika bir kek yapmaya var mısınız? İçerisindeki tüm malzemeler şöyledir;
 
·   Vegan Un
·   Toz şeker
·   Vanilin
·   File badem
·   Kabartma tozu
·   Kakao
·   Bitkisel yağ
·   Su
·   Tuz
·   Elma sirkesi
 
Tüm malzemeleri bir kaba boşaltıp karıştırın. Kuru malzemeler karıştıktan sonra ortasını çukur gibi açarak, içerisine elma sirkesi, su ve bitkisel yağı ekleyip karıştırın. Çırpıcı ya da mikser kullanarak karıştırma işini hızlıca yapabilirsiniz. Kekin döküleceği kalıbı yağlayıp yapmış olduğunuz karışım ya da harcı direkt kalıba dökün. Böylelikle her şey hazır ve son olarak üzserine file bademleri serpiştirin. 180 derece fırında, ortalama 30 - 40 dk aralığında keyfinize göre pişirmeye bırakın lezzetin tadına varın.
 
Kendiniz için hazırlayabileceğiniz lezzetli vegan tarifleriyle beraber, hayvan gıdaları içermeden lezzetli birçok tatlı karışımı yapabilirsiniz. En basit tariflerden biri de ev yapımı olarak bilinen yer fıstığı gibi fıstık ezmesi olacaktır. Tüm kek, kurabiye ya da tatlı tarifleri içerisinde fıstık ezmelerinizi de vegan fıstık ezmesi olarak yapabilir ve yemeklerinizden sonra, bu lezzetlerin tadına tatlı lezzeti olarak varabilirsiniz.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.